oprava modelu dopraváka
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 31
oprava modelu dopraváka
Pan Svoboda prodává u Semillasa nejlepší grilovaná kuřata v Brně, chodím k němu řadu let a bavíme se hlavně o lyžování a počasí, nyní v létě o houbách a on ví, že jsem letecký modelář. Dnes v poledne mne překvapil žádostí o pomoc. když řekl :
Moje dcera při úklidu na letišti Tuřany shodila model letadla a ten se rozbil. Ptal jsem se jaký model, zda je to RC ? On pak to upřesnil, že se jedná o drahý model dopraváka a že odpadlo křídlo od trupu, Neuměl upřesnit, zda se jedná o velký plastový kit, nebo reklamní dřevěný model. doufejme, že jde o plastovou maketu. Ptám se čím to lepit, stačí vteřiňák? Ovšem to bych snad zvládl, pokud jde o čisté rozlepení, budou li tam otřepy a nutnost tmelení, tak to neumím, stejně nemám doma kompresor na případné opravy barev povrchu. Pomůže mi alespoň radou nějaký kitař. Zítra před polednem mi ten model pan Svoboda ukáže a já se k tomu mám vyjádřit. Co mi poradíte ? Pokud nebude stačit prosté slepení, mohl by někdo tu opravu udělat za úhradu ?
Omlouvám se, že to moc spěchá...
Moje dcera při úklidu na letišti Tuřany shodila model letadla a ten se rozbil. Ptal jsem se jaký model, zda je to RC ? On pak to upřesnil, že se jedná o drahý model dopraváka a že odpadlo křídlo od trupu, Neuměl upřesnit, zda se jedná o velký plastový kit, nebo reklamní dřevěný model. doufejme, že jde o plastovou maketu. Ptám se čím to lepit, stačí vteřiňák? Ovšem to bych snad zvládl, pokud jde o čisté rozlepení, budou li tam otřepy a nutnost tmelení, tak to neumím, stejně nemám doma kompresor na případné opravy barev povrchu. Pomůže mi alespoň radou nějaký kitař. Zítra před polednem mi ten model pan Svoboda ukáže a já se k tomu mám vyjádřit. Co mi poradíte ? Pokud nebude stačit prosté slepení, mohl by někdo tu opravu udělat za úhradu ?
Omlouvám se, že to moc spěchá...
0
-
Re: oprava modelu dopraváka
Dnes před polednem nastala chvíle pravdy, Pan Svoboda stále mluvil o Boeningu a já myslel, že to bude velký displej model pro reprezentaci, ale nevěděl, zda je to velký plastový kit, nebo dřevěný propagační artikl. No, musím se přiznat, že mne čekalo překvapení, je to malý dřevěný model turbopropu v rakouských barvách. Řekl jsem panu Svobodovi, že poškození je značné, uvedení do perfektního stavu vyžaduje nejen slepení, ale i kytování a opravu povrchu stříkáním přesnou pistolí stejnými barvami jaké byly použity pro model. Že jsem učinil dotaz na našich stránkách, zda by někdo byl ochoten toto udělat za úplatu a zatím se nikdo neozval,
On obrátil, že alespoň to pořádně slepit a případně štětečkem opravit porušené barvy, Vnutil mi to, přestože jsem mu vysvětloval, že mohu pouze model slepit, ale do opravy barev se rozhodně pouštět nebudu. Když jsem to donesl domů. tak mne čekal další šok, on se to již někdo pokoušel slepit, nevím, co použil za svinstvo, ale celé to bylo popaplané nějakou houbovitou hmotou připomínající pěnu stavařů usazujících nová platová okna do paneláku. Odstranění tohoto svinstva bylo o nervy a nezdařilo se úplně i když jsem to seškrabával žiletkou. Ano. po slepení jsou znatelné spáry, které by kitař tmelil, brousil a pak celé přestříkal. Nejsem kitař a již 3 roky nemám kompresor, exmanželka zakázala v bytě používat nitroředidlo ! Takže slepeno.
Pan Svoboda by rád, aby model byl na stojánku pevně zalepen tak, aby pootočením se nemohl převrátit , spadnout a znovu se rozbít. Nemám dost velkou krabici na takové provedení, ale mohu s sebou vzít vteřinové lepidlo, při předání si on může model na stojánku zalepit v požadované poloze a následný transport bude jeho problém.
Luboš
On obrátil, že alespoň to pořádně slepit a případně štětečkem opravit porušené barvy, Vnutil mi to, přestože jsem mu vysvětloval, že mohu pouze model slepit, ale do opravy barev se rozhodně pouštět nebudu. Když jsem to donesl domů. tak mne čekal další šok, on se to již někdo pokoušel slepit, nevím, co použil za svinstvo, ale celé to bylo popaplané nějakou houbovitou hmotou připomínající pěnu stavařů usazujících nová platová okna do paneláku. Odstranění tohoto svinstva bylo o nervy a nezdařilo se úplně i když jsem to seškrabával žiletkou. Ano. po slepení jsou znatelné spáry, které by kitař tmelil, brousil a pak celé přestříkal. Nejsem kitař a již 3 roky nemám kompresor, exmanželka zakázala v bytě používat nitroředidlo ! Takže slepeno.
Pan Svoboda by rád, aby model byl na stojánku pevně zalepen tak, aby pootočením se nemohl převrátit , spadnout a znovu se rozbít. Nemám dost velkou krabici na takové provedení, ale mohu s sebou vzít vteřinové lepidlo, při předání si on může model na stojánku zalepit v požadované poloze a následný transport bude jeho problém.
Luboš
0
-
Pan Svoboda byl s opravou velmi spokojený, a řevanšoval se tím, že po dva dny jsem měl čtvrtku grilovaného kuřete u něj zadarmo. Problém byl v tom, že on chce předat model na stojánku. Měl jsem s sebou vtěřinové lepidlo, ale on to chtěl zafixovat isolepou. Podařilo se mi ho přesvědčit, že takto ne, že by se to mohlo pootočit a znovu spadnout, on řekl, že to doma tedy zalepí tím vteřiňákem, krabici na transport nemá, ale poveze to autem. Takže doufejme, že vše dobře dopadne.
0
-
- Reakce: 11
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je pan Svoboda z laciného kraje. Dnes se dá koupit 1kg kuřete za cca 50kč a počítám že on ho kupuje podstatně levněji. Poslal bych milého pána do zeleného háje . Ale když už jste to vzal tak co už.
0
Nechci plevelit
U nás syrové kuře 1,4 kg za 156,-
A je to otázka dohody, člověk občas pomůže jen tak
Hlavně že to klaplo...
0
-
- Reakce: 34
Já bych tu "cenu" za opravu neřešil, do hry v tomto případě vstupuje takové množství nekvantifikovatelných aspektů, že nikdo ze zde přítomných není schopen to posoudit. Už třeba jen to, jak píše Steve, že pomoc může být ryze charitativní a navíc je tu jistota, že prodejce na příští kuřata Lubošovi třeba neplivne
0
-
Pavle máš pravdu. Já jsem nepočítal s tím, že za opravu bude nějaká odměna, o tom se vůbec nemluvilo. Pan Svoboda má nejlepší a opravdu velká grilovaná kuřata v Brně, chodím tam pro ně často a mám tu čtvrtku na oběd, pro mne je to za režijní cenu i s okurkem za 35 Kč. V Bille podstatně menšá čtvftka za 46 Kč. Když jsem před pár roky měl problémy s bolestmi kyčlí, tak to byl on, kdo řekl běž na Pionýrskou vedle Lužánek, hned 100m od zastávky je prodejna pro sportovce. Kup si kilový sáček hovězího kolagenu (tehdy za 350 Kč)na obnovu chrupavky a kilovku protizánětlivého Lysinu za 150 Kč. Toho kolagenu ber jednu polévkovou lžíci denně, toho Lysinu jednu kávovou denně, užívej to a za šest týdnů budeš mít po problémech. Jak řekl, tak se stalo. Ano. takto se léčí závodní koně po úrazech a na lidi to funguje perfektně a za poloviční cenu než ty věci v lékárnách.
0
-
- Reakce: 34
To znám, takhle tchán bral Alavis. Jen mě trochu zarazilo že dávkování bylo vztažené na jakési množství sena, tak nevím jak mu to seno chutnalo
0
-
Pro sportovce je to bez sena. Mícháš do vody, chuť nic moc. Můžeš upravit čajem, nebo citronem-
0