Vyvel píše: ↑14 úno 2025 09:10
Co se týká napínacího laku. Do RC Revue píše nějaký pan Kroufek a ten místo napínacího laku používá obyčejný Celolesk nebo Celomat a údajně to funguje. Osobní zkušenost nemám ale třeba někdo jiný ano tak se podělte. Každopádně cena je o něco příznivější.
Co si vzpomínám, tak do toho přidával Kanagom 1:4, ale nevím přesně. Já mám napínací laky, co napínají a nebělají. To dělá ředidlo, ale také okolní podmínky (vlhkost, teplota, stáří ředidla - vyprchá třeba ten toluen, je to těkavá látka).... Vlhkost natáhne lak nad kritickou hranici třeba tím, že je již dříve otevřený skladován ve vlhku ve sklepě a pak to ředidlo už jen "dorazí"...
A jak tak čtu, tak spousta chemiků a výrobců by toho měla nechat a vrátit diplom, vždy so objeví nějaký nadčlověk, co jen tak citem vše vyřeší
Celolesk i Celomat běžně bez problémů používám. Už je to snad deset let, co mi silně zbělal nátěr nějakým vrchním lakem a tehdy ještě platilo "přetři to ředidlem a ono to zmizí". A to se nestalo. A v mládí mi Kanagom bělal, když jsem venku navečer něco poškozeného slepil, doma pak nikdy.
Takže co člověk, to vlastní zkušenost - jen to necpat do prostoru jako jedinou a platnou pravdu.
Raději se nezmiňuji, čím (úspěšně) už dlouhá léta lepím, zase by byl oheň na střeše, že to dělám špatně (ale nevím o tom

).