Tady pánové, vy mě tak blbnete, že snad tu svoji dvacetinu svlíknu z Modellspanu, potáhnu šestigramem a udělám konečně pořádnou vrtuli. Tu současnou jsem totiž ořezal z igrácké stopadesátky ve vlaku cestou na létání do Pardubic, zároveň tak vznikla i hřídel. A už to tak zůstalo.
ANTIQUE WINGS - Karlův sklípek
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: ANTIQUE WINGS - Karlův sklípek
Aerosport ze stavebnice nebyl dvacetinka. Rozpětí originálu je cca 7300mm - dle verze, tedy 365mm 1:20. Stavebnice měla 430mm, tedy zhruba sedmnáctina.
Tady pánové, vy mě tak blbnete, že snad tu svoji dvacetinu svlíknu z Modellspanu, potáhnu šestigramem a udělám konečně pořádnou vrtuli. Tu současnou jsem totiž ořezal z igrácké stopadesátky ve vlaku cestou na létání do Pardubic, zároveň tak vznikla i hřídel. A už to tak zůstalo.
A samozřejmě udělám toho na IGRA Cup a ještě desetinu na CO2. 
0
A je to tady, hlásím, že v pátek 9. 12. 2011 od 17:30h se uskuteční tradiční setkání ve sklípku. Přineste své modely, kostřičky, plány, modelářské radosti i strasti, na každé téma dojde. Váš Pepa
0
Naposledy upravil(a) Pepa dne 08 pro 2011 13:00, celkem upraveno 1 x.
Jen připomínám, že zítra tj. v pátek 9. 12. 2011 od 17:30h je tradiční setkání ve sklípku, přijďte si pohovět ve společnosti minimaketářů. Váš Pepa.
0
Hm, tak jsem se chystal přijít si pohovět, leč včera mojí mámu srazilo auto a tak nějak mi nemá kdo hlídat holku. Takže asi beze mě.

0
A je to tady, hlásím, že v pátek 6. 1. 2012 od 17:30h se uskuteční tradiční setkání ve sklípku. Přijďte oslavit Nový minimaketářský rok 2012. Neváhejte se pochlubit s plány, nebo se jen vidět, poklábosit. Váš Pepa
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Pokud se někdo chystáte spojit páteční sklípek u Karla s nákupem v MPM, měli byste vědět, že je od 5.1.do 9.1.2012 inventura a asi tím pádem nekoupíte nic
Třeba se to někomu bude hodit...
Třeba se to někomu bude hodit...
0
A je to....
- Přílohy
-
- Bylo živo.jpg (192.68 KiB) Zobrazeno 9312 x
-
- Saro Cloud k nakousnutí.jpg (132.27 KiB) Zobrazeno 9312 x
-
- Porada nad Fairchildem.jpg (179.36 KiB) Zobrazeno 9312 x
0
...tady...
- Přílohy
-
- CO2 motory.jpg (100.19 KiB) Zobrazeno 9311 x
-
- Šmolíci_stařec a nemluvně.jpg (104.45 KiB) Zobrazeno 9311 x
-
- Skoropistacio Bohemia.jpg (155.96 KiB) Zobrazeno 9311 x
0
A je to tady! S pár postřehy se se hlásí Váš tajný informátor Pepa.
Na tradičním setkání se sešlo celkem 13 modelářů, každý něco přinesl. Ještě než dorazili všichni ohlášení, Michal protáčel pěknou hromádku CO2 motorů, škoda, že nedorazil Steven… Robert přinesl polystyrenového oříška Betu a křídlo na Saro Clouda. Vedle mu sekundoval Honzův Fairchild. Kostřička Petrovy Bohemie ve velikosti většího pistacia spolu s potaženou kostrou Mirkova oříška Šmolíka se na pivním stole hezky vyjímaly a vůbec nevadilo, že sloty ze Šmolíka skončily naložené v pivu. Hoši se shodli na tom, že i takto mohou být objevovány nové technologie. Šmolíková idylka byla dovršena Štefanem, který přinesl model postavený legendárním panem Bártou. Martin nepřinesl nic. Míla dostál svému slovu z minula a přinesl do detailu provedenou hlavičku pilota v měřítku 1/20, odlitou z polyuretanu. Shark dorazil alespoň s fotkami svých oldtimerů. Kolečkář donesl model kovového Buckera Bestmana a meditoval nad tím, zda by bylo vhodné jej postavit jako dvacetinku. Závěrem si každý ze setkání odnášel plánek oříška Aero A-23 jako inspiraci a předzvěst dalších projektů z dílny SFA. A kromě toho všeho se kuly pikle nad podklady a plány letadel. Živé a výživné to bylo. To je pro dnešek vše, Váš Pepa.
Na tradičním setkání se sešlo celkem 13 modelářů, každý něco přinesl. Ještě než dorazili všichni ohlášení, Michal protáčel pěknou hromádku CO2 motorů, škoda, že nedorazil Steven… Robert přinesl polystyrenového oříška Betu a křídlo na Saro Clouda. Vedle mu sekundoval Honzův Fairchild. Kostřička Petrovy Bohemie ve velikosti většího pistacia spolu s potaženou kostrou Mirkova oříška Šmolíka se na pivním stole hezky vyjímaly a vůbec nevadilo, že sloty ze Šmolíka skončily naložené v pivu. Hoši se shodli na tom, že i takto mohou být objevovány nové technologie. Šmolíková idylka byla dovršena Štefanem, který přinesl model postavený legendárním panem Bártou. Martin nepřinesl nic. Míla dostál svému slovu z minula a přinesl do detailu provedenou hlavičku pilota v měřítku 1/20, odlitou z polyuretanu. Shark dorazil alespoň s fotkami svých oldtimerů. Kolečkář donesl model kovového Buckera Bestmana a meditoval nad tím, zda by bylo vhodné jej postavit jako dvacetinku. Závěrem si každý ze setkání odnášel plánek oříška Aero A-23 jako inspiraci a předzvěst dalších projektů z dílny SFA. A kromě toho všeho se kuly pikle nad podklady a plány letadel. Živé a výživné to bylo. To je pro dnešek vše, Váš Pepa.
- Přílohy
-
- Beta.jpg (130.35 KiB) Zobrazeno 9311 x
-
- Budoucí pilot dvacetinky.jpg (72.89 KiB) Zobrazeno 9311 x
-
- Aero A-23.jpg (153.34 KiB) Zobrazeno 9311 x
0
A je to tady, hlásím, že v pátek 24. 2. 2012 od 17:30h se uskuteční tradiční setkání ve sklípku. Přijďte všichni, co se lopotíte s kostřičkami, či celé roky hledáte tu pravou předlohu. Podělte se a odejdete bohatší. Váš Pepa
0
Sharku - píšu takto, nemám na Tebe mail - pokud půjdeš v pátek 24. 2. do sklípku, mohl bys prosím vzít kopyto na vrtule a polotovary listů na ukázku? Už jsi mi je jednou ukazoval, ale nyní mě napadla jenda věc, potřeboval bych to s Tebou zkonzultovat. Díky, Martin
0
Tak než sem napíše něco pan Vyskočil a přihodí fotky: byl jsem tam jako první, pak přišel Štefan ověšený krabicemi a zůstal pak hlavní hvězdou večera.
Pokecali jsme, zbaštili kotletu a s příchodem dalších účastníků to začalo.
Motor 0,7 v chodu, dvouválce, Vážka s jedničkou motorem, Gé šedesátrojky, Gé stošedesátka... Přihlížející nestačili valit oční bulvy.
Nedalo se odolat, jednu G-63BB(Běhá Bezvadně) jsem hned koupil.
Ačkoli mi Štefan asi před rokem tvrdil, že ho ty CO motory moc nebaví, teď se do toho znovu pustil. A stojí to za to!
Únava mě hnala domů do postele, ani jsme s Hugem moc nestihli probrat ty vrtule, tak třeba příště.
Pokecali jsme, zbaštili kotletu a s příchodem dalších účastníků to začalo.
Motor 0,7 v chodu, dvouválce, Vážka s jedničkou motorem, Gé šedesátrojky, Gé stošedesátka... Přihlížející nestačili valit oční bulvy.
Nedalo se odolat, jednu G-63BB(Běhá Bezvadně) jsem hned koupil.
Ačkoli mi Štefan asi před rokem tvrdil, že ho ty CO motory moc nebaví, teď se do toho znovu pustil. A stojí to za to!
Únava mě hnala domů do postele, ani jsme s Hugem moc nestihli probrat ty vrtule, tak třeba příště.
0