Minimaketářské nebe v Trnávce 2020
Moderátoři: Pavel Stráník, Jiří Doležel
-
- Reakce: 10
Minimaketářské nebe v Trnávce 2020
Do kalendáře si prosím zapiště:
Minimaketářské nebe v Trnávce, 12.ročník - sobota 12.9.2020
Kategorie M-min a M-CO2/el
Pokud čekáte reportáž z letošní soutěže, já už svoji úlohu splnil a podklady jsou v "redakci" webu.
Minimaketářské nebe v Trnávce, 12.ročník - sobota 12.9.2020
Kategorie M-min a M-CO2/el
Pokud čekáte reportáž z letošní soutěže, já už svoji úlohu splnil a podklady jsou v "redakci" webu.
0
-
Re: Minimaketářské nebe v Trnávce 2020
Objevili se dva zájemci o soutěžení v kategorii RC-min. Pokud do toho zahrnu i stálého zájemce Pavla Stráníka, už máme tři soutěžící a můžeme vyhlásit soutěž.
Takže si poznamenejte, že rozšiřuji soutěžní kategorie:
M-min, M-CO2/el., RC-min
Takže si poznamenejte, že rozšiřuji soutěžní kategorie:
M-min, M-CO2/el., RC-min
0
-
- Reakce: 28
A bude RC-min tak jako proběhlo dříve nebo jak bylo plánováno loni (Alfa Cup)?
0
Čau Pavle, mám kámoše, co by si chtěl zasoutěžit v této kategorii, bude mít vlastní stavbu Swordfishe, já bych mohl vzít ze zdi co mám starý FSK, co jsem stavěl z výlisků, nebo taky stihnu vlastní stavbu, můžu klidně vzít i Alfu Peashootera, ten lítá krásně...vezmu to všechno a na místě se dohodneme, s čím soutěžit, tak aby nebyl žádný problém....
0
-
Osobně to chci udělal jako kdysi, tedy otevřeno pro všechny typy modelů. Pokud budou nějaké ze stavebnice, bude na bodovačích, aby to nějak zohlednili.
Má s tím někdo problém?
Má s tím někdo problém?
0
-
No ono nejde ani tak o bodovače ale o soutěžící, teda spíš poletovače
. Pokud mě paměť nešálí, tak loni to měly být modely z produkce Alfy ( a snad i FSK), bez statického hodnocení a bodovalo se jen létání bez položky vzlet. To je dost odlišné proti tomu co jsme se pokoušeli předvádět v letech předešlých, a to nejen proto že je třeba více natrénovat to poletování (což nám lepičům až tak moc nejede) ale taky netřeba mít modely s podvozkem. A taky po dokumentaci se člověk nemusí pídit 

0
-
V zásadě je možné cokoli, na čem se potenciální soutěžící dohodnou - tedy aby nedošlo k záměně, stále diskutujeme o kategorii RC-min.
Pro mně jako organizátora je jednodušší létání bez statiky. Ušetřím bodovače a čas.
Pokud tedy chcete létat dle plánovaného loňského modelu, i to je možné. Koneckonců Pavel už investoval čas do vymýšlení pravidel, tedy těch letových, kde absentují dvě základní figury - start a přistání.
Jen to musím vedět dostatečně včas, abych stihl připravit tabulky a výpočetní aparát - excelovskou tabulku.
Pro mně jako organizátora je jednodušší létání bez statiky. Ušetřím bodovače a čas.
Pokud tedy chcete létat dle plánovaného loňského modelu, i to je možné. Koneckonců Pavel už investoval čas do vymýšlení pravidel, tedy těch letových, kde absentují dvě základní figury - start a přistání.
Jen to musím vedět dostatečně včas, abych stihl připravit tabulky a výpočetní aparát - excelovskou tabulku.
0
-
Pro podmínky Trnávky bych se asi přikláněl k tomu plánovanému a neuskutečněnému loňskému Alfa Cupu. A to ryze prakticky kvůli neexistenci přistávací dráhy, tedy asfaltové. Ony ty vzlety z pingpongového stolu byly v podstatě totéž jako hodit model z ruky a přistání na trávě obvykle stejně končilo překlopením na čumák. A jako bodovač musím konstatovat, že bodovat RC minimakety stylem dvacetinek je docela problém, ony jsou ty ercéčka přece jen většinou dost velké potvory a otáčet s nimi v ruce není nic moc, navíc chybí odpovídající odstup jako mají bodovači u velkých maket.
0
-
Předpokládám, že všichni případní soutěžící se sejdou v Brně na Poháru Jiřího Merty. Asi to dořešíme tam.
Klidně to můžeme udělat bez bodování a bez figur start a přistání. Jen pokud si pamatuju, nebyly moc na výběr jiné figury/obraty se stejným koeficientem. Tak případně Pavle koukni do sestav velkých akrobatů a navrhni nějaké další volitelné obraty, vhodné pro makety.
Klidně to můžeme udělat bez bodování a bez figur start a přistání. Jen pokud si pamatuju, nebyly moc na výběr jiné figury/obraty se stejným koeficientem. Tak případně Pavle koukni do sestav velkých akrobatů a navrhni nějaké další volitelné obraty, vhodné pro makety.
0
-
Připojuji Pavlův návrh na figury pro RC-min, původně pro loňský Alfa Cup, který se pro nezájem neuskutečnil:
Soutěž RC minimaket se pořádá jako „létací“, čili bez statiky. Letiště nemá asfaltovou dráhu, proto byly zrušeny položky vzlet a přistání a byly nahrazeny větším množstvím povinných figur (celkem 7) a volitelných figur (maximálně 4).
Pokud do dvou týdnů neobdržím nějaký oponentní návrh, bude tento Pavlův návrh použit na letošní soutěži.
Tak piloti, máte jasno, co si nacvičit
.
Modely je možno použí jakékoli, které splňují základní rámec pravidel pro RC-min.
Soutěž RC minimaket se pořádá jako „létací“, čili bez statiky. Letiště nemá asfaltovou dráhu, proto byly zrušeny položky vzlet a přistání a byly nahrazeny větším množstvím povinných figur (celkem 7) a volitelných figur (maximálně 4).
Pokud do dvou týdnů neobdržím nějaký oponentní návrh, bude tento Pavlův návrh použit na letošní soutěži.
Tak piloti, máte jasno, co si nacvičit

Modely je možno použí jakékoli, které splňují základní rámec pravidel pro RC-min.
0
-
- Reakce: 5
Mám poznámku k povinným prvkům pro RC - průlet je podle pravidel přerušené přistání. Model tedy nasadí na přistání, zhruba v půlce plochy ve výšce pod 3 m srovná do vodorovna a přidáním plynu vystoupá do letové výšky, kde byl předtím. Přiblížení na přistání je tedy vpodstatě stejný prvek.
0