Pohár Jiřího Merty 2020 - 3 .ročník
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
- Jiří Doležel
- Reakce: 86
Pohár Jiřího Merty 2020 - 3 .ročník
Vážení modeláři,
prosím přijměte pozvání na 3. ročník soutěže Pohár Jiřího Merty, která proběhne na Medláneckém letišti v sobotu 29.8.2020.
I nadále se budou létat následující kategorie (mimo Schneiderova poháru lze do každé kategorie přihlásit 2 modely):
1. M-min druhoválečných předloh jako hlavní kategorie soutěže "Pohár Jiřího Merty" a cenou v podobě putovního poháru
2. M-min, jejichž předloha létala v jakémkoliv období
3. M-CO2 - létání na "minutku"
4. M-elektro - létání na "minutku"
5. Schneiderův pohár
6. Lanštiakův pohár - přidružená soutěž oldtimerů kategorií BV-1/ BV-3 a BV-min
7. pro mladé i staré: stínové polomakety poháněné kondenzátorem - viz. zde: viewtopic.php?f=5&t=826&sid=526d15ce8f4 ... e7f7c1151d
A samozřejmě nebudou chybět ani starty s modely Jirky Merty z rukou jejich nových majitelů.
Oficiální pozvánku a podrobnější informace očekávejte během měsíce července.
Jiří Doležel
prosím přijměte pozvání na 3. ročník soutěže Pohár Jiřího Merty, která proběhne na Medláneckém letišti v sobotu 29.8.2020.
I nadále se budou létat následující kategorie (mimo Schneiderova poháru lze do každé kategorie přihlásit 2 modely):
1. M-min druhoválečných předloh jako hlavní kategorie soutěže "Pohár Jiřího Merty" a cenou v podobě putovního poháru
2. M-min, jejichž předloha létala v jakémkoliv období
3. M-CO2 - létání na "minutku"
4. M-elektro - létání na "minutku"
5. Schneiderův pohár
6. Lanštiakův pohár - přidružená soutěž oldtimerů kategorií BV-1/ BV-3 a BV-min
7. pro mladé i staré: stínové polomakety poháněné kondenzátorem - viz. zde: viewtopic.php?f=5&t=826&sid=526d15ce8f4 ... e7f7c1151d
A samozřejmě nebudou chybět ani starty s modely Jirky Merty z rukou jejich nových majitelů.
Oficiální pozvánku a podrobnější informace očekávejte během měsíce července.
Jiří Doležel
- Jiří Doležel
Re: Pohár Jiřího Merty 2020 - 3 .ročník
Vážení modeláři,
pevně věřím, že druhá vlna Covid-19 nebo pokračování v karanténích opatřeních nás již koncem srpna čekat nebudou a z tohoto důvodu jsem se rozhodl nejen že soutěž nezrušit, ale na základě návrhu z vašich řad a s přislíbenou pomocí s organizací kamarádů naopak rozšířit.
Prosím berte na vědomí, že 3. ročník Poháru Jiřího Merty 2020 bude o posledním prázdninovém víkendu DVOUDENNÍ (29.-30.8.), abychom si vynahradili zrušené soutěže ze začátku letošní sezóny. Do soutěže k níže uvedenému výčtu kategorií mimořádně přidávám i M-min pro předlohy z 1. světové války, aby si každý mohl přijít na své. Věřím, že s ubytováním tou dobou již problémy nebudou a myslím si, že bych dokázal v omezeném případě pomoci.
Předběžný program: Oficiální pozvánku očekávejte nejpozději v červenci.
Věřím, že vše vyjde jak má a že se všichni ve zdraví potkáme na konci srpna.
Jirka Doležel
pevně věřím, že druhá vlna Covid-19 nebo pokračování v karanténích opatřeních nás již koncem srpna čekat nebudou a z tohoto důvodu jsem se rozhodl nejen že soutěž nezrušit, ale na základě návrhu z vašich řad a s přislíbenou pomocí s organizací kamarádů naopak rozšířit.
Prosím berte na vědomí, že 3. ročník Poháru Jiřího Merty 2020 bude o posledním prázdninovém víkendu DVOUDENNÍ (29.-30.8.), abychom si vynahradili zrušené soutěže ze začátku letošní sezóny. Do soutěže k níže uvedenému výčtu kategorií mimořádně přidávám i M-min pro předlohy z 1. světové války, aby si každý mohl přijít na své. Věřím, že s ubytováním tou dobou již problémy nebudou a myslím si, že bych dokázal v omezeném případě pomoci.
Předběžný program: Oficiální pozvánku očekávejte nejpozději v červenci.
Věřím, že vše vyjde jak má a že se všichni ve zdraví potkáme na konci srpna.
Jirka Doležel
-
- Reakce: 30
jirko, díky za tu změnu k lepšímu pokud jde o dvoudenní soutěž (tím je to i náhrada za AIR RACES, které Kamil zrušil). Doufím, že bude i slušné počasí a také, že v sobotu navečer ta volná zábava umožní zorganizovat Setkání pamětníku začátků dvacetinek
0
- Jiří Doležel
Vážení modeláři,
věřím, že se všichni už těšíte na dvoudenní soutěžení, které se nám kvapem blíží. Doufám, že se situace nezmění a budeme se moci setkat.
Přílohou posílám oficiální pozvánku s harmonogramem. Těm z vás, co stejně jako já, nestihli ještě letos vytáhnout z krabic své stroje, nabízím možnost předsoutěžního ladění v pátek 28.8. od 17 hod na letišti, v případě nepříznivého počasí (se) můžeme naladit v restauraci.
Jako obvykle budou zajištěny tři dvojice bodovačů a minimálně dva časoměřiči. Vzhledem ke snaze o minimální startovné jsem letos upustil od tématických pohárů. Výherci kategorií M-min se mohou těšit na stavebnice z produkce Alfa model, jak RC, tak M-min, samozřejmostí jsou diplomy a i malé překvapení, které jsme si přichystali s Kamilem Pítrou. S dovolením nebudu odtajňovat.
Jelikož se při posledním Openscale velmi líbil pečlivě připravený workshop Tondy Alferyho, podařilo se opět domluvit prostory učebny aeroklubu a tak ti, co budou mít zájem, si mohou od sobotní sedmé večerní něco poslechnout k tématu, který byl v anketě velmi žádaný: "vrtule pro minimakety".
Prosím všechny, aby na sobotní zahájení dorazili včas a neokrádali o čas ostatní, obodovat a odlétat celkem devět kategorií bude i ve dvou dnech náročné. O kolik minut kdo přijde pozdě, o tolik mu bude v sekundách zvednuto letové maximum.
Ti z vás, co doma mají modely Jirky Merty, nezapomeňte je přibalit s sebou, klidně i ty nelétající.
Pěkné léto a těším se na všechny!
Jirka Doležel
věřím, že se všichni už těšíte na dvoudenní soutěžení, které se nám kvapem blíží. Doufám, že se situace nezmění a budeme se moci setkat.
Přílohou posílám oficiální pozvánku s harmonogramem. Těm z vás, co stejně jako já, nestihli ještě letos vytáhnout z krabic své stroje, nabízím možnost předsoutěžního ladění v pátek 28.8. od 17 hod na letišti, v případě nepříznivého počasí (se) můžeme naladit v restauraci.
Jako obvykle budou zajištěny tři dvojice bodovačů a minimálně dva časoměřiči. Vzhledem ke snaze o minimální startovné jsem letos upustil od tématických pohárů. Výherci kategorií M-min se mohou těšit na stavebnice z produkce Alfa model, jak RC, tak M-min, samozřejmostí jsou diplomy a i malé překvapení, které jsme si přichystali s Kamilem Pítrou. S dovolením nebudu odtajňovat.
Jelikož se při posledním Openscale velmi líbil pečlivě připravený workshop Tondy Alferyho, podařilo se opět domluvit prostory učebny aeroklubu a tak ti, co budou mít zájem, si mohou od sobotní sedmé večerní něco poslechnout k tématu, který byl v anketě velmi žádaný: "vrtule pro minimakety".
Prosím všechny, aby na sobotní zahájení dorazili včas a neokrádali o čas ostatní, obodovat a odlétat celkem devět kategorií bude i ve dvou dnech náročné. O kolik minut kdo přijde pozdě, o tolik mu bude v sekundách zvednuto letové maximum.
Ti z vás, co doma mají modely Jirky Merty, nezapomeňte je přibalit s sebou, klidně i ty nelétající.
Pěkné léto a těším se na všechny!
Jirka Doležel
0
- Jiří Doležel
Jelikož se mi z více stran sešel požadavek na odlétání všech startů s historiky kategorií BV-1/BV-3 a BV-min již v sobotu a dostaví-li se na soutěž právě ti, kteří si to přejí, rád jim vyhovím.
J.
J.
0
- Jiří Doležel
Petře, promiň, nezaregistroval jsem Tvůj příspěvek. Předpokládám, že žádná omezení nejsou a lze se ubytovat v prostorách aeroklubu - viz stránky, případně v penzionech poblíž. Pokud nemáš vyřešeno, kontaktuj mne telefonicky.
0
- Jiří Doležel
Těm z Vás, co se chystají na víkend do Brna, připomínám možnost předsoutěžního polétání v pátek od 17 hod před hospodou. Opozdilci mi pro otevření brány mohou volat na 724616321. Pro ostatní platí zahájení v sobotu v 9 hod.
Těším se na všechny a věřím, že si to užijeme!
Těším se na všechny a věřím, že si to užijeme!
-
- Reakce: 12
Už sedím doma a musím ještě jednou poděkovat Jirkovi za organizaci právě odlétaného Poháru Jiřího Merty.
Objednal perfektní počasí, organizace klapala na jedničku, takže uplynulý víkend byla jedna velká paráda
.
Jen mně moc mrzí taran, kterým jsem mu poškodil jeho krásného Sopwith Rainbow
. Jirko ještě jednou promiň.
Objednal perfektní počasí, organizace klapala na jedničku, takže uplynulý víkend byla jedna velká paráda

Jen mně moc mrzí taran, kterým jsem mu poškodil jeho krásného Sopwith Rainbow

0
Taky se rád připojím a souhlasím s Dušanovým hodnocením celé velmi příjemné akce 
Jirko, a já zase děkuji za kabinku

Jirko, a já zase děkuji za kabinku

0
Jj....bylo to super, vidět kumpány a nádherný eroplány.... organizace, počasí, na jedničku Jirko.
Workshop byl super.....až potkám modeláře, kterej mi objasní, jak počítá při výrobě vrtulky s Vcor, začnu dělat ponorky
.... jedenn pohled z venku tady, https://mlz.frystacko.cz/?p=34407
Workshop byl super.....až potkám modeláře, kterej mi objasní, jak počítá při výrobě vrtulky s Vcor, začnu dělat ponorky

0
- Jiří Doležel
Dušane, pokud si z toho nespal, tak tě mohu uklidnit, že model mám již opraven. V životě jsou horší věci.. Podle záseku na tvé olaminované vrtuli u Pegny mu to Rainbow nedal zadarmo: uhlíková náběžka je holt uhlíková náběžka. Počasí vyšlo fantasticky, jak někdo poznamenal, v tomto počasí by letěla i startovní deska. Pár hodin po soutěži přišel silný vítr a déšť. Ač to nebývá zvykem, musím říct, že jsem si tentokrát soutěž užil i jako pořadatel. Ještě jednou díky všem co mi pomáhali a soutěžícím za účast (13 soutěžících, 48 modelů z toho 26 minimaket).discobolos píše: ↑30 srp 2020 19:47Jen mně moc mrzí taran, kterým jsem mu poškodil jeho krásného Sopwith Rainbow . Jirko ještě jednou promiň.
0