Jak se psalo kdysi v Modeláři - v místě zlomu z vnější strany naříznout, lehce nalomit. Po kompletaci příček v místě zlomu zalepit.
Použitím tohoto postupu a za pomoci pravoúhlých trojúhelníků, kterými lze trup na plánku fixovat, jde dosáhnout požadovaného tvaru bez nepříjemných efektů. Kompletací na plánu se tak vyhneš "banánu"

Samozřejmě je potřeba přípravky přesouvat, podle toho kterou část trupu kompletuješ. Já osobně začínám místem pod křídly. Zkompletované a v místě zlomu nalomené bočnice za pomocí trojůhelníků v podobě dorazu vpředu i vzadu zajistím ve správné (a stejné) poloze. Zalepím příčky nahoře i dole a pak pokračuju s přední částí až po motorovou přepážku. Poté přemístím trojůhelníky a zkompletuju zadní část. Ukončím kompletaci zalepením motorové přepážky.
U hranatého trupu to není takový problém, zpravidla vždy jde najít rovnou hranu, na kterou se při kompletaci bočnice položí a zafixuje trojúhelníky. Pokud máš problém dodržet přímou linii na nějaké delší hraně, lze to v místě, kde se odchyluje od spávného tvaru, zafixovat připíchnutým kouskem balsové lišty (tedy souběžně s balsovým nosníkem bočnice místo pomocného trojúhelníku).
K lepení - od jisté doby používám postup, který na tomto webu kdysi ukázal Robert Pajas. Z modelíny na nesavé podložce vyrobím malou hroudu a do ní udělám něčím (já používám tužku z Bauhausu) sadu komolých dírek, do kterých si odliju pár kapek vteřiňáku. Do téže tužky ze zadní strany mám vraženu tenkou jehlu se zlomeným očkem, kterou nabírám vteřiňák a aplikuju jej, kde potřebuju. Dá se tak lepit opravdu jen to, co potřebuju, navíc se s jehlou v tužce dostanu i do hůře přístupných míst. Zatvrdlý vteřiňák na jehle je třeba čas od času sloupnout nebo opálit.