Messerschmitt Me-209

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Odpovědět
Gregovský
Reakce: 0

Re: Messerschmitt Me-209

Příspěvek od Gregovský » 09 kvě 2011 23:19

No pokud jsi to ředil vodou tak tady jsi toho moc nepochytil,to je špatně.Pokud lihem tak nechápu co se vlastně stalo,samozřejmě Tonda má pravdu,pokud jsi barvu ještě nepřelakoval pujde dolu lihem.
0

Hugo
Reakce: 8

Příspěvek od Hugo » 09 kvě 2011 23:22

Něco podobnýho, co popisuješ, jsem zažil s barvou Vlajeo na štětec ředěnou vodou, ale tam je potřeba s tím trochu počítat a stříkat uvážlivě - pokud už se k tomuto postupu člověk uchýlí. Jinak ostatní akryláty (Gunze, Tamyia - s ostatníma nemám zkušenost) ředěný lihem jsou naprosto spolehlivý a kryjou výborně.
Každopádně zachraň model, to je jasný, je krásně postavenej.
Když bude mít model nějakej ten zanedbatelnej gram navíc, tak Ti třeba ulítne až na Drncovi, nebo v Trnávce :-)
0

Pavel Stráník
Reakce: 39

Příspěvek od Pavel Stráník » 09 kvě 2011 23:44

Alfery píše:......No a když to zničíš, pachatel je tímto definován...
Pachatel je jasný už teď - je to kolektivní vina všech našeptávačů nových postupů a technologií :twisted:
0

Pavel Stráník

Příspěvek od Pavel Stráník » 10 kvě 2011 22:54

Takže abych to shrnul: stříkal jsem akrylátovou barvou AGAMA, ředěnou směsí vody a lihu (poté co se mi začaly dělat místy hnusné bílé fleky jsem přidal i aceton). Váha barevného nástřiku celého spodku, boků trupu a SOP je 1,6g. Nevím jestli je to podle vás hodně či ne, ale lihovými Agamami bych to dokázal určitě pod gram. Smývat to asi nemá smysl, nijak bych si váhově nepomohl. Ale zítra jdu shánět příslušné syntetické barvy na vršek, když už lihovky v kitařských krámech v Brně ani Praze v autentických odstínech (ani v nějakých ze kterých by to šlo namíchat) nevedou a objednávat je z Pardubic - to bych se načekal.
0

Hugo

Příspěvek od Hugo » 11 kvě 2011 09:17

Osobně nemám s Agamama zkušenosti, kromě stříbrné - lihovka i akrylát mi přišly obě v pohodě. Podle toho, co jsem četl v diskusích, tak se Agama nevyrovná Tamyím, ani Gunze. A protože cenově jsou na tom stejně jako Tamyi, tak jsem ani neměl důvod je kupovat. Takže díky za zkušenost. Mám radost, že Mesoun přežil :-) M.
0

discobolos
Reakce: 15

Příspěvek od discobolos » 11 kvě 2011 10:16

I já jsem si oddechl, že Feldovo rozhodnutí dokončit mezka, zažehnalo hrozbu upálení :roll: .
D
0

Robert Pajas
Reakce: 37

Příspěvek od Robert Pajas » 11 kvě 2011 10:54

A proč jsi to vlastně, Feldo, začal stříkat něčím jiným, než na co jseš zvyklý? Nebyly odstíny? Já jsem přímo v epicentru akrylátařů a stříkám Humbrolkou 1:1 s nitroředidlem....
0

krucoun
Reakce: 0

Příspěvek od krucoun » 11 kvě 2011 11:31

Zdravím,
nedá mi to a musím sem také napsat. Nejsem minimaketářem, jen do toho občas trošku fušuju, ale po všech útrapách s akrylama, jsem dospěl ke stříkání klasickejma emailama Revell. Dobrá cena a mě se s nima dělá nejlépe ze všech barev co jsem vyzkoušel. Takže v diskuzích zatracované klasické Humbrolky a Revelky mě nakonec vyhjovují ze všeho nejlépe.¨
JInak ten Mezek je nádhernej, je dobře, že bude žít.
Ondra
0

Hugo

Příspěvek od Hugo » 11 kvě 2011 12:06

Osobně znám 3 modely stříkané emailama a líbí se mi: Ondrovo Kuňkadlo, Robertova Savoia M. a Fly Baby A. Petita. Ono jich je určitě víc, ale o těchto vím nabeton, že jsou stříkaný syntetikou. Obdivuji každého, kdo tyhle barvy používá, já to s nima neumím. m.
0

Pavel Stráník

Příspěvek od Pavel Stráník » 11 kvě 2011 22:51

Robert Pajas píše:A proč jsi to vlastně, Feldo, začal stříkat něčím jiným, než na co jseš zvyklý? Nebyly odstíny? Já jsem přímo v epicentru akrylátařů a stříkám Humbrolkou 1:1 s nitroředidlem....
To je otázka na tělo. Prostě jsem si říkal, že když všichni ty akryláty tak vychvalují a jimi nastříkané modely vypadají opravdu hezky, tak na tom něco musí být a vyzkouším to taky. Pak se k tomu ještě přidal pocit že dělat vše pořád dokola stejnými technologiemi a materiály je ustrnutí na mrtvém bodě a nic nového člověku nepřinese. Prostě pokus jít s dobou. Tak jsem to zkusil a teď mám jedinečnou šanci si sám vyhodnotit co je pro mě lepší.
0

Pavel Stráník

Příspěvek od Pavel Stráník » 16 kvě 2011 00:11

Tak jsem vyškrábal poslední zbytky odhodlání pokračovat na mezkovi - a dobře jsem udělal! Podařilo se mi sehnat lihové Agamy a tak jsem ho dostříkal a vyloženě jsem si to užíval - barva nestéká, okamžitě schne, krásně se pracuje s maskami, prostě relax. Inu člověk občas musí zkusit nějakou tu slepou uličku aby ocenil výhody zažitých postupů :D .
No a abych ryze subjektivní a tudíž lehce napadnutelné pocity podpořil něčím exaktním, tak jsem jednotlivé kroky během stříkání vážil a tady jsou výsledky (mezek má rozpětí 57cm, to aby bylo k čemu uvedené hodnoty vztáhnout):

Akrylátová světle šedomodrá Agama (spodní a boční plochy) - 1,60g
Lihová šedofialová Agama (horní plochy) - 0,32g
Lihová tmavě zelená Agama (horní plochy) - 0,32g
Lihová šedá, zelená a černozelená Agama (fleky na bocích) - 0,16g
-----------------------------------------------------------------------------------
Suma sumárum barevný nástřik 2,4g
Přílohy
37_po nastříkání.JPG
37_po nastříkání.JPG (197.94 KiB) Zobrazeno 7354 x
36_po nastříkání.JPG
36_po nastříkání.JPG (206.4 KiB) Zobrazeno 7354 x
0

discobolos
Reakce: 15

Příspěvek od discobolos » 16 kvě 2011 11:16

Pěkné :o
Zase jsi mi utekl. Plánoval jsem stříkání na pátek, kdy jsem měl mít celý den volno. Bohužel žena mi volno zrušila, takže se k tomu snad dostanu dnes.
Jsem rád, že deziluze z akrylátových barev nezpůsobila zánik tak pěkného modelu.
Takhle bude mít Tonda zase dalšího, který mu bude dýchat na záda.
Už se těším :roll:
D
0

Odpovědět