OPENSCALE 2013
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
discobolos
- Reakce: 15
Re: OPENSCALE 2013
Luboši,
určitě nebudou problémem nová pravidla.
I podle nich se dá létat se starými modely (resp. stavěnými "tradičními" postupy). Konkrétně můj případ.
D
určitě nebudou problémem nová pravidla.
I podle nich se dá létat se starými modely (resp. stavěnými "tradičními" postupy). Konkrétně můj případ.
D
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 46
Takže, kdybych měl být moc škodolibý, musím konstatovat, že kategorie M-min 1:20 jen s odřenými prsy překročila magickou hranici požadovaných 6 soutěžících k tomu aby se taková kategorie vůbec vypsala. To by byla ovšem neskutečná blamáž - Openscale bez dvacetinekLubomir Koutny píše:Vážení kolegové. Podle poslední informace : zatím je na OPENSCALE 2013 pouhých 6 přihlášeno seniorů. Takže, kdybych byl moc škodolibý, tak se musím ptát, kde jsou všichni ti, co hlasovali pro nová pravidla ?
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Ano Pavle, bohužel máš naprostou pravdu ! Je jen otázkou, zda tento stav je náhodný a platí jen pro letošní OPENSCALE, nebo se jedná o trvalou reakci na nová pravidla. Mně osobně již tři hoši řekli, že s dvacetinkami to pro ně dle nových pravidel ztrácí smysl, a nebudou si zařizovat nějaké zařízení na stříkáni modelů.
Znovu opakuji, že postrádám přihlášky na OPENSCALE právě od těch, co tak nadšeně hlasovali pro zavedení nových pravidel.
Zdá se, že letos nejvíce obsazenou kategorií budou old-timery a celkové počty účastníků bude zachraňovat mládež z kroužků právě s těmi nejjednoduššími modely....
Znovu opakuji, že postrádám přihlášky na OPENSCALE právě od těch, co tak nadšeně hlasovali pro zavedení nových pravidel.
Zdá se, že letos nejvíce obsazenou kategorií budou old-timery a celkové počty účastníků bude zachraňovat mládež z kroužků právě s těmi nejjednoduššími modely....
0
-
discobolos
Luboši,
moc nechápu, proč pořád operuješ s novými pravidly.
I dle nich lze létat se stejnými modely jako dle starých. Jen se snaží narovnat dlouholeté "křivdy" na maketověji postavených maketách. Aby byla více ohodnocena práce do nich investovaná.
Nic víc, nic míň.
D
moc nechápu, proč pořád operuješ s novými pravidly.
I dle nich lze létat se stejnými modely jako dle starých. Jen se snaží narovnat dlouholeté "křivdy" na maketověji postavených maketách. Aby byla více ohodnocena práce do nich investovaná.
Nic víc, nic míň.
D
0
A jak se liší počet předem zaslaných přihlášek na letošek od předchozích ročníků? M.
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Martine, mne nemusíš přesvědčovat, já jsem přes zimu postavil tři nové dvacetinky, které by měly lépe vyhovovat novým pravidlům.
Zkus však přesvědčit ty, co to zabalili, co odmítají shánět kompresor a kupovat pistoli, zkus přesvědčit jejich manželky, co odmítají, aby jejich chlap zamořoval byt výpary ze stříkaných ředidel a zabíral poslední volné místo v bytě dalšími modelářskými krámy !
Ano,počty přihlášených se zatím oproti předchozím letům mění ve prospěch old-timerů, tam se nemůže stá, že nějaký Kurir je již předem, před letovou částí při statickém bodování, naprosto zlividován, jak se to stalo vloni v Trnávce. Na tento fakt mne neupozornil majitek Kurira Jirka Doležel , ale naprosto jiný minimaketář.
Zkus však přesvědčit ty, co to zabalili, co odmítají shánět kompresor a kupovat pistoli, zkus přesvědčit jejich manželky, co odmítají, aby jejich chlap zamořoval byt výpary ze stříkaných ředidel a zabíral poslední volné místo v bytě dalšími modelářskými krámy !
Ano,počty přihlášených se zatím oproti předchozím letům mění ve prospěch old-timerů, tam se nemůže stá, že nějaký Kurir je již předem, před letovou částí při statickém bodování, naprosto zlividován, jak se to stalo vloni v Trnávce. Na tento fakt mne neupozornil majitek Kurira Jirka Doležel , ale naprosto jiný minimaketář.
0
Pane Koutný, pokud to někdo zabalí protože má dojem, že musí svou dvacetinku stříkat, tak za to nemohou Nová pravidla, ale je to jeho rozhodnutí. Stejně jako to nezabalili ti, kteří v minulosti své dvacetinky stříkali a mořili se s detaily, či s novými technologiemi, i když to bylo zbytečné, protože to ve výsledku nebylo oceněno. Těch důvodů, proč to někdo zabalí a někdo nezabalí je jistě více, ale vynechme z toho pravidla. Jsme malá komunita a měli bychom se spíše respektovat, než se rozeštvávat. Nová pravidla například umožňují stát na bedně i tak ultrajednoduchým typům, jako byl např. Váš Mr. Smoothie. V Trnávce jste skončil druhý jen o 0,04s za maketově detailněji zpracovanou a tudíž i těžší dvacetinkou Mig-3. Mr. Smothie je jednobarevný středoplošník, bez nadhodnocení, sice byl stříkaný, ale tak transparentně, že to s obarveným papírem přijde váhově nastejno a bodovači to jistě zohlednili. A jak skvěle si vedl!
Co se týká předem přihlášených - vsadím boty, že v ČR se na minimaketářské soutěže nikdy nepřihlašovalo předem, rozhodně to nebylo podmínkou pro účast, a to ani v Brně. Je to sice pro pořadatele soutěže nepříjemný fakt, ale nedá se s tím nic dělat. Nejsme a nikdy nebudeme Anglie, kde je potřeba se předem na soutěž přihlásit, protože jinak mi zabere místo někdo jiný a těch míst je jen omezený počet. Martin
Co se týká předem přihlášených - vsadím boty, že v ČR se na minimaketářské soutěže nikdy nepřihlašovalo předem, rozhodně to nebylo podmínkou pro účast, a to ani v Brně. Je to sice pro pořadatele soutěže nepříjemný fakt, ale nedá se s tím nic dělat. Nejsme a nikdy nebudeme Anglie, kde je potřeba se předem na soutěž přihlásit, protože jinak mi zabere místo někdo jiný a těch míst je jen omezený počet. Martin
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 46
To že se lidi na závody dopředu nepřihlašují, nepřihlašovali a asi ani nikdy přihlašovat nebudou je prostě fakt, nemá cenu to nějak penalizovat nebo vyhrožovat. Jak praví klasik: "Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory a můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat". Chápu že je to pro pořadatele nemilé, ale což, ono to vždycky nějak dopadlo.
Jenže ouha, tento stav mohl být celkem šumafuk v dobách, kdy minimaketářská komunita v jednom šiku tímto koníčkem žila, kdy představit na jaře nový model bylo věcí osobní cti, účast na závodech byla důležitější než účast na stranické schůzi
a pro dokončení modelu jsme byli ochotni pár nocí nespat, nejíst a nechodit třeba do školy. Jenže to už je pryč ....
Jenže ouha, tento stav mohl být celkem šumafuk v dobách, kdy minimaketářská komunita v jednom šiku tímto koníčkem žila, kdy představit na jaře nový model bylo věcí osobní cti, účast na závodech byla důležitější než účast na stranické schůzi
0
-
discobolos
-
Antonín Alfery
- Reakce: 58
Vzhledem k průběhu předsoutěžní diskuze není potřeba mnoho fantazie k odhadu, co se může dít dál. Proto preventivně přípomínám hodnocení poznatků z bodování v Trnávce a prosím, aby se podle zařídíli jak organizátoři, tak i soutěžící. Nevím jak Pavel, ale já si na seriózní ohodnocení či "likvidaci" (jak to nazývá Luboš
) modelu v kratším čase netroufnu.
Re: Změna pravidel dvacetinek
od Alfery » 26 zář 2012 20:16
... Na čtrnáct modelů jsme potřebovali 2 hodiny, ale domnívám se, že na předpokládaných 5 až 7 minut na model se lze dostat – chce to ovšem i pomoc od soutěžících s přípravou podkladů. Nejvíc si cením toho, že když se podívám na výsledky, většinou si vzpomenu, proč příslušné body ten který model dostal...
Rozumím tomu, že nepřihlašování soutěžících je pro organizátora problém. Ale dovolím si nesouhlasit s Pavlem, že se s tím nic nedá dělat - obzvláště s dnešními komunikačními možnostmi. Možná si to už dobře nepamatuji, ale mám za to, že počet předem nepřihlášených modelářů jak v Hluku, tak i v Prostějově byl minimální - a to se musely pozvánky a přihlášky posílat poštou (myslím listovní). Databáze minimaketářů existuje, hromadná e-mailová pozvánka je záležitostí chvilky a prostá odpověď ano/ne je záležitostí elementární slušnosti - pokud bude adresát o odpověď požádán. Na druhou stranu i pokud se modelář včas přihlásí a zaplatí vklad, nemusí mít jistotu, že vše proběhne v pořádku. Pro mne jsou učebnicovým příkladem této situace zážitky Charlieho Newmana při jeho poslední účasti právě na Openscale...
Re: Změna pravidel dvacetinek
od Alfery » 26 zář 2012 20:16
... Na čtrnáct modelů jsme potřebovali 2 hodiny, ale domnívám se, že na předpokládaných 5 až 7 minut na model se lze dostat – chce to ovšem i pomoc od soutěžících s přípravou podkladů. Nejvíc si cením toho, že když se podívám na výsledky, většinou si vzpomenu, proč příslušné body ten který model dostal...
Rozumím tomu, že nepřihlašování soutěžících je pro organizátora problém. Ale dovolím si nesouhlasit s Pavlem, že se s tím nic nedá dělat - obzvláště s dnešními komunikačními možnostmi. Možná si to už dobře nepamatuji, ale mám za to, že počet předem nepřihlášených modelářů jak v Hluku, tak i v Prostějově byl minimální - a to se musely pozvánky a přihlášky posílat poštou (myslím listovní). Databáze minimaketářů existuje, hromadná e-mailová pozvánka je záležitostí chvilky a prostá odpověď ano/ne je záležitostí elementární slušnosti - pokud bude adresát o odpověď požádán. Na druhou stranu i pokud se modelář včas přihlásí a zaplatí vklad, nemusí mít jistotu, že vše proběhne v pořádku. Pro mne jsou učebnicovým příkladem této situace zážitky Charlieho Newmana při jeho poslední účasti právě na Openscale...
0
-
discobolos
Možná by stálo za úvahu vytvořit "Distribuční list" - tedy seznam všech potenciálních účastníků soutěží s jejich mailovými adresami.
Klidně jej vytvořím, pokud se zmínění ozvou na mailovou adresu dusan.garba@seznam.cz.
Pár jich mám, ale budu radši, když mi každý pošle tu svoji "ofiální", na kterou chodí pravidelně.
Poté poskytnu všem pořadatelům.
D
Klidně jej vytvořím, pokud se zmínění ozvou na mailovou adresu dusan.garba@seznam.cz.
Pár jich mám, ale budu radši, když mi každý pošle tu svoji "ofiální", na kterou chodí pravidelně.
Poté poskytnu všem pořadatelům.
D
0
-
discobolos