Při posslední letošní soutěži mne pořadatel Mikita Kaplan požádal o zkopírování Občasníků od čísla 1 až po 78, což obsahuje něco přes 300 oboustranných xeroxů formátu A3 a další menší A4. . V copy centru to ve středu zabralo více jak 3 hodiny a to mi pomáhala velice šikovná tamní vedoucí.
Mikin si pro Občasníky přijede po svátcích a já se ho pokusím přesvěsčit o tom, že by bylo dobré hned první soutěž v lednu 2026 rozšířit o kategorie M-oř a NO CALL. Je otázkou zda se najdou bodovači pro Oříšky, ti by mohli v klidu pracovat na balkoně, pokud se takoví nenajdou, pak by se oříšky pouze létaly. Abych toto mohl s Mikinem slušně projednat, pak potřebuji vyjádření všech těch, kteří mají zájem se této doutěže zůčastnit a hlavně bude vítáno, pokud se přihlásí nějaký bodovač,
Soutěže halových modelů ve Střelicích
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 36
-
Lubomir Koutny
Re: Soutěže halových modelů ve Střelicích
Předběžný odhad kdo by mohl létat soutěž oříšků. Z Brna Pospíchal L.Koutný, P. Koutný, z Ostravy Garba, Tamfal, Jeseník Luža, Žídek... TAkže by v soutěži mohlo být až 20 oříšků. Problém je, že Dušan Garba stejně jako i já létáme také A6 a P-3 , takže bodovat nebudeme mít čas, podobné to asi bude i u Tondy Pospáchala. Proto jsem chtěl zkusit poprosit o tuto službu Pavla Stráníka. Jenže on si asi změnil nejen telefonní číslo , ale i e mailové adresy, jak ono chelo, tak i zdejší felix, takže je perfektně utajený.
0
-
Lubomir Koutny
Jednal jsem s Pavlem Stráníkem, zda by byl ochotný bodovat oříšky a pistácia při lednové soutěži ve Střelicích. Také jsem vznesl přání zda by Mikin do kalendáře soutěží uvedl jako kategorii M-oř , celou organizaci, včetně cen jsem chtěl zajičťovat sám. Pavel byl ochotný, tedy pokud nebude na horách na lyžích, tak by se toho bpdování ujal. Mezitím jsem požádal hochy, aby mi poslali předběžné přihlášky. Neozval se nikdo.
Takže žádná reakce je také reakce. A situaci vidím takto jrdnoduše :
1. Po otevření haly do zahájení soutěže A6, P-3 a F1R si můžeme s oříšky a pistácii volně létat tak jako vždycky,
2. Pro ty, co si chtějí pořádně zalétat s oříšky se nabízí létat s nimi soutěžně v kategorii F1R , kde lze létat s jakýmkoliv modelem o rozpětí do 350 mm. tedy i s formulí HOLY. Zde udělat 3 oficiálně měřené lety, třeba každý s jiným modelem. Myslím, že ve Střelicích je možné se domluvit na tom, že na jedné polovině haly se bide létat s lehkým blanokřídlým hmyzem a ve druhé polovině s oříšky. Je otázkou, zda nám to takhle bude stačit, nebo z těchto nejlepčích letů uděláme soutěž, byl bych rád pokud se zájemci k tomuto zde vyjádří.
Takže žádná reakce je také reakce. A situaci vidím takto jrdnoduše :
1. Po otevření haly do zahájení soutěže A6, P-3 a F1R si můžeme s oříšky a pistácii volně létat tak jako vždycky,
2. Pro ty, co si chtějí pořádně zalétat s oříšky se nabízí létat s nimi soutěžně v kategorii F1R , kde lze létat s jakýmkoliv modelem o rozpětí do 350 mm. tedy i s formulí HOLY. Zde udělat 3 oficiálně měřené lety, třeba každý s jiným modelem. Myslím, že ve Střelicích je možné se domluvit na tom, že na jedné polovině haly se bide létat s lehkým blanokřídlým hmyzem a ve druhé polovině s oříšky. Je otázkou, zda nám to takhle bude stačit, nebo z těchto nejlepčích letů uděláme soutěž, byl bych rád pokud se zájemci k tomuto zde vyjádří.
0
-
Lubomir Koutny
Situace se za dva měsice nezměnila, nikdo se nepřihlásil. Takže platí, to, co jsem již napsal v bodech 4 a 2.
0
-
Lubomir Koutny