Natáčedlo pro bažanty
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 38
Natáčedlo pro bažanty
Když na OPEBSCALE léialo 8 clapců z mého kroužku a Komety, moje vnučka a její kamarádka, tak nás bylo ma jedno natáčedlo až pžíliš. Adam Jakeš pak donesl na další závody vlastnoručně vyrobené natáčedlo z malé ruční vrtačky vybavené elekztonickým počítadlem. Bylo to robustní a nějakou tu sezónu to dobře fungovalo- Pak se stalo, že po hození na zem vypasla baterie, bez pořítadla to bylo pro kluky nezajímavé, Řekl jsem si kouoám novou, mám seznam dálů s návpdem od Adama, jenže tam je vše, ale ne typ baterky, ty,co jsem koupil tam nepasují, Napsal jsem 2x mail Adamovi, žádná odpověd, Vlastík Šimek píše, že mu nebere telefon. Neví někdo, co je s Adamem?
Luboš
Luboš
0
Re: Natáčedlo pro bažanty
Mám dotaz k natáčedlu z ruční vrtačky. Jakým způsobem je v sklíčidle vrtačky uchycen háček z drátu aby při větším tahu gumy nevyletěl ze sklíčidla?
Mám doma dnes už asi retro ruční vtačku Beta a chtěl bych jí použít pro natáčení gumového svazku u větších historických modelů na gumu Nebo kde se nechá takové natáčedlo na větší modely na gumu sehnat.?
Mám doma dnes už asi retro ruční vtačku Beta a chtěl bych jí použít pro natáčení gumového svazku u větších historických modelů na gumu Nebo kde se nechá takové natáčedlo na větší modely na gumu sehnat.?
0
Háček ve sklíčidle je uchycen tak, že sklíčidlo sundáš, hřídel provrtáš a dírami protáhneš drát, který patřičně naohýbáš, a ideálně omotáš drátem a propájíš.
Na řeči těch, kterým stačí ve sklíčidle ohnutý hřebík si vzpomeneš, až ti jednou natočený svazek vystřelí zpátky do modelu, protože ten ohnutý hřebík nestačil...
Betu jsem léta používal na Géčka, a to ve spojení s krutoměrem od Blaževiče. Jenže časem se začala zasekávat...Dalším problémem vrtaček je to, že jsou stavěny na axiální tlak, nikoli tah. To ale nejspíš vůbec nepoznáš, pokud nebudeš točit naplno. Tím myslím opravdu naplno...
Měl jsem doma spoustu kolovrátků, různě upravených nebo připravených na úpravy, ale nakonec jsem je všechny vyházel a koupil toto: http://www.andriukov.com/product-line/r ... electronic
Blaževič je podobný, viz foto.
Jinak na trhu nic není, největší je ten KP Aero http://www.kpaero.com/ProductReport.asp ... ry1=rubber
Na řeči těch, kterým stačí ve sklíčidle ohnutý hřebík si vzpomeneš, až ti jednou natočený svazek vystřelí zpátky do modelu, protože ten ohnutý hřebík nestačil...
Betu jsem léta používal na Géčka, a to ve spojení s krutoměrem od Blaževiče. Jenže časem se začala zasekávat...Dalším problémem vrtaček je to, že jsou stavěny na axiální tlak, nikoli tah. To ale nejspíš vůbec nepoznáš, pokud nebudeš točit naplno. Tím myslím opravdu naplno...
Měl jsem doma spoustu kolovrátků, různě upravených nebo připravených na úpravy, ale nakonec jsem je všechny vyházel a koupil toto: http://www.andriukov.com/product-line/r ... electronic
Blaževič je podobný, viz foto.
Jinak na trhu nic není, největší je ten KP Aero http://www.kpaero.com/ProductReport.asp ... ry1=rubber
0
Sharku díky za radu a tipy. Jěště dotaz, jaký půměr drátu použít,stáčí drát do kola průměr 2 mm nebo nějaký raději nějaký pružinový drát.Ty natáčedla co jsi mi poslal tip jsou pro moje rekreační lítání pro radost s historickým gumáčkem moc luxusní a zbytečný. Chtěl bych si někdy postavit nějakého většího gumáčka od fy Kiel Kraft něco tak okolo metru rozpětí
0
-
Lubomir Koutny
Dobré rady jakké natáčedlo koupit. Jenže můj dotaz byl jakou tužkovou baterii koupit, aby do Jakešova natáčedla pasovala a počítadlo fungovalo, To asi může říci jen Adam Jakeš, proto dotaz, co je s Adamem ?
0
Nevíme, co je s Adamem, a nevíme, jaká baterie do Conrad počítadla pasuje, ale bude to jistě některá z těhle: https://www.conrad.cz/cs/c/akumulatory- ... 80070.html
0
-
Lubomir Koutny
Nevím jaké napětí má baterka mít, aby počítadlo fungovalo,vím jen, že byla celá žlutá a měla průměr menší jak 8mm, Ty co mám doma nevyhovují a v prodejně elektro v Kr. Poli u Žouželky, žádnou takovou nemají, Nejprve asi bude nutné zkusit změřit jaké napští je potřeba a pak vybrat baterku vhodného rozměru bez ohledu na barvu,
0
Žouželka je na 2 věci. Zkus spíš nějaké fotopotřeby. Podle popisu to vypadá na baterii používanou do foťáků a nebo já mám takovou v bezdrátovém zvonku a tu kupujil v Hornbachu nebo na Táborské U Šroubka. Ona má průměr jako AAA baterie ale je kratší. Podobná se dělá i s průměrem AA baterky. Napětí nemají 1,5V ale myslím 3,7V.
0
-
Drahoslav Dvořák
- Reakce: 7
Ke kupovanému natáčedlu na baterii - pořídili jsme jedno pro kluky na tábor na zkoušku. Po vybavení háčky na uchycení vrtule jsme to zkusili a v momentě, kdy jsme natáhli gumu, přestalo pracovat. Jeho převody patrně nesnesou být v tahu.
0
-
Lubomir Koutny
Ano dvoubateriové je slabé. Ale moji kluci používají čtyřbateriové na modely P-30se svazky ze 4 i z 5ti nití 3x1 a bez problémů to funguje, Objednávka do číny byla za měsíc vyřízena, cena nižší než z Anglie.
0
-
Lubomir Koutny
Pavle máš pravdu. Jen ta táborská je dloihá a z ruky stejně jako Hormbach. Napadlo mne zajít k hodináři na Klusáčkové, ten objevil v natáčedle již rozteklou baterii 1,5V konakty poničené, pokusí to očistit a dát novou, neví za se mu to podaří....
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 42
Nesnáším tyhle nestandardní baterie. Možná je dokážu pochopit u dálkových ovladačů nebo foťáků, ale u natáčedla? Jestli tam není AA ani AAA tak bych se kouknul jaké napětí ta baterie má a udělal nějak uchycenou baterii externí. Natáčedlo má elektromotor tak tam na nějakém půlvoltu nesejde, není problém z článků co mají 1,5V, nebo 4V (LiOn) poskládat co člověk potřebuje.
0